Amasya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özgür Pehlivan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak hayvan haklarına dikkat çekti. Başkan Pehlivan, hayvan haklarının her gün hatırlanması gerektiğini vurguladı.

Hayvanların korunması ve haklarının savunulması amacıyla dünya genelinde kutlanan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle Amasya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özgür Pehlivan, bir açıklama yayınladı. Başkan Pehlivan, hayvan haklarının toplumda farkındalık yaratılması gereken önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

Pehlivan açıklamasında şunları söyledi: “Hayvan haklarına ilişkin farkındalığı geliştirmek için 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde gerçekleştirilecek her etkinliğin değeri büyüktür. Etkinlikler kimi zaman broşür ya da mama dağıtımı, kimi zaman sahiplendirme faaliyeti, kimi zaman güzellik yarışmaları olarak karşımıza çıkar. Hepsinin verdiği mesaj aynıdır. 4 Ekim’in amacı, aslında her günümüzü birlikte geçirdiğimiz hayvanları görünür kılmaktan ibarettir.”

Başkan Pehlivan, hayvan haklarına saygı için yapılan her türlü emeği minnetle karşıladıklarını belirterek, “Dünyaya gelen her canlı kadar yaşam hakkına sahip tüm hayvanlarımız için, haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz. İnsanın da hayvanın da taşıdığının can, aldığının nefes olduğunun bilincinde düzenlenmesi beklenen Hayvanları Koruma Kanunu sonrasında artık; yasal düzenlemelerin hayvanları nesne olarak görmediği günler istiyoruz. Hayvanları Koruma Kanunu, insan ya da hayvan öncelikli değil, insanlık için en iyisi olması dileklerimizle. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun” dedi.

Başkan Pehlivan’ın bu önemli gün dolayısıyla yaptığı açıklama, hayvan haklarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinliklerin önemini bir kez daha vurguladı.

Haber Kaynağı: Yeşilırmak Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir